Având ca motto „Credința noastră este viața noastră”, în perioada 2-5 aprilie 2018 s-a desfășurat la București etapa Națională a Olimpiadei de Religie Catolică, confesiunile romano-catolică și greco-catolică. Au participat peste 105 de elevi din toată țara, fiind însoțiți de 30 de profesori.

Gazda acestei Olimpiade a fost Liceul Greco – Catolic „Timotei Cipariu” din București.

În prima zi a avut loc primirea și deschiderea Olimpiadei. Elevii precum și profesorii însoțitori au participat la Sfânta Liturghie celebrată de PS Mihai Frățilă în mica catedrală greco-catolică din capitală. Momentul de rugăciune a fost urmat de un program artistic prezentat de elevii liceului gazdă prin care s-a dorit marcareaCentenarul de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

La momentul festiv de la deschiderea Olimpiadei PS Mihai Frățilă, episcop de București, a adresat un cuvânt de bun venit tuturor. Au adresat cuvinte de încurajare și de laudă directorul Liceului Greco – Catolic „Timotei Cipariu”, sora Maria Fodoca CIN, reprezentantul Ministerului Educației, domnul inspector profesorul Vasile Timiș și domnul inspector de Religie alInspectoratului Școlar al Municipiului București,părintele profesor Gheorghe Dogaru.

Comisia Olimpiadei a fost coordonată de părintele profesor dr. Lect. Emil Moraru.

Au participat un număr de 105 elevi din diferite școli și licee din țară, filiera teoretică și teologică.

Prin lucrările lor, elevii au arătat implicare, seriozitate, profunzime în trăirea credinței, precum și rolul important pe care religia îl joacă în viața lor.

Câștigătorii au fost felicitați și încurajați să rămână deschiși acțiunii harului și să devină martori ai lui Cristos pentru cei din jurul lor.

Evenimentul a fost posibil prin eforturile surorilor din Congregația Inimii Neprihănite, ale corpului profesoral și al grupului de elevi voluntari al Liceului greco-catolic „Timotei Cipariu”, ale Episcopiei Greco-Catolice de București, beneficiind de susținerea Ministerului Educației Naționale și a unor binefăcători  inimoși.

Secretariatul Olimpiadei

Text preluat de pe episcopiabucuresti.ro