În data de 24 mai 2024, la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, a avut loc întrunirea Comisiei Sinodale pentru redactarea Dreptului Particular al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

La întrunire au fost prezenţi: PS Cristian Crișan, Președintele Comisiei, împreună cu membrii acesteia: Pr. Liviu Ursu, Vicar judecătoresc al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș; Pr. Traian Coste Deak, Vicar judecătoresc al Eparhiei de Cluj-Gherla, Pr. Răzvan Vasile, Vicar judecătoresc al Eparhiei de Oradea. Au absentat motivat Mons. Ioan Pop, reprezentant al Dicasterului pentru Textele Legislative de la Vatican și Pr. Ioan Balea, Vicar judecătoresc al Eparhiei de Maramureș.

Lucrările au început prin cuvântul de salut adresat de PS Cristian Crișan și cu o rugăciune. Comisia a analizat diferite aspecte de ordin canonic care vor fi supuse atenției Sinodului.

Întâlnirea a fost încununată de participarea membrilor Comisiei la întâlnirea cu Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, alături de membrii Curiei Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și ai Curiei Arhiepiscopiei Majore, cu ocazia împlinirii vârstei de 93 de ani ai Întâistătătorului Bisericii Greco-Catolice din România.