Excelenţa Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Arhiepiscop titular de Italica, și-a încheiat astăzi 13 aprilie 2023, misiunea diplomatică în România și Republica Moldova începută la 5 decembrie 2015, și respectiv la 25 ianuarie 2016. Conform comunicatului Biroului de Presă al Sfântului Scaun, Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit Nunțiu Apostolic în Marea Britanie.

În timpul misiunii sale diplomatice, Mons. Miguel Maury Buendía s-a îngrijit de numirea mai multor episcopi catolici în România și a coordonat realizarea Vizitei Apostolice a Sfântului Părinte Papa Francisc în țara noastră, desfășurată în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía a primit mai multe decorații în timpul mandatului său în România, printre care, în anul 2018, Ordinul Arhiepiscopal Major „Preasfânta Treime” în formă de cruce pectorală, din partea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din România, iar în anul 2020, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Mare Cruce” din partea Președintelui României.

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș