Au apărut: Calendarul de perete 2019, Calendarul cu spiră 2019 și Agenda Liturgică 2019. Anul 2019,- având în vedere apropierea zilei ridicării la cinstea altarelor a episcopilor greco-catolici mărturisitori ai credinței, – este intitulat ”Anul Mărturisitorilor credinței”.

De aceea, imaginea centrală de pe Calendarul de perete este cea a Celor șapte episcopi mărturisitori. Aceeași imagine se află și pe coperta 1 a Agendei liturgice.

Calendarul cu spiră are pe prima filă imaginea Catedralei ”Preasfânta Treime” din Blaj ”aureolată” cu imaginile celor șapte episcopi mărturisitori. Fiecare filă a Calendarului cu spiră, pe lângă datele lunii respective, poartă imaginea unui episcop greco-catolic, care, în perioada regimului comunist, a plătit ”mărturia” cu ani grei de închisoare. Scurtele biografii ale acestora, alăturate imaginilor, sunt de mare folos, meditându-le, spre întărirea noastră în credință.

Aceștia sunt: Tit-Liviu Chinezu – ianuarie;

Ioan Bălan – februarie;

Vasile Aftenie – martie;

Alexandru Rusu – aprilie;

Iuliu Hossu – mai;

Ioan Suciu – iunie;

Valeriu-Traian Frențiu – iulie;

Ioan Ploscaru – august;

Iuliu Hirțea – septembrie;

Ioan Dragomir – octombrie;

Alexandru Todea – noiembrie;

Ioan Cherteș – decembrie.

Aceste Calendare se pot procura de la fiecare Oficiu Parohial Greco-Catolic de pe teritoriul Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Pr. Vicar Ioan Fărcaș

Calendarul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, 2019
Agenda Liturgică 2019
Calendar perete 2019, Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș