Cu bucurie, în apropierea marii Sărbători a Nașterii Domnului, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, invită la rugăciune și reculegere în Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, pe firul unui drum spiritual presărat cu „Gânduri de Crăciun” – tema generală a exercițiilor spirituale propuse credincioșilor.

În cele trei zile dintre 12-14 dec. 2017, Preasfinția Sa va celebra, zilnic, Sfânta Liturghie (de la ora 18.00) și, în continuare, de la ora 19.15, va susține expuneri tematice după următorul program: marți, 12 decembrie, tema expunerii va fi „Dumnezeul iubitor de oameni”, cu textul de bază: „Gândul acesta să fie în voi, care era și în Hristos Isus” (cf. Fil 2,5). Va urma, miercuri, 13 decembrie, cea de-a doua meditație: „Dumnezeu printre oameni”, textul fiind: „Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău!” (cf. Lc 1, 38), iar în ultima zi, joi, 14 decembrie, Preasfinția Sa va prezenta tema: „Oameni iubitori de Dumnezeu”, pe baza textului: „S-au întors păstorii preamărind și lăudând pe Dumnezeu” (cf. Lc 2, 20).

Invitând la zilele de pregătire spirituală pentru Nașterea Domnului, Ierarhul clujean adresează, tuturor, urarea: «Uniți în credință și bucurie, în anul centenarului Marii Uniri, îl rugăm pe Domnul ce renaște în sufletele noastre să dăruiască pe pământ pace și bună înțelegere. Glasul Arhiereului nostru Iuliu Hossu, vestitorul Marii Uniri, răsună și astăzi: „Dreptate și adevăr la temelia României întregite! Mărire întru cele de sus lui Dumnezeu! Pe pământ pace!”. Sărbătoarea Nașterii Domnului să ne fie tuturor cu pace și bucurie sufletească în comuniune frățească! La mulți ani sfinți! » † Florentin.

DIRMM

Episcopia de Cluj-Gherla