Zilele de Spiritualitate Mariană
la Mănăstirea Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca

În organizarea Congregației Surorilor Maicii Domnului (CMD), în perioada 4-6 mai 2018, la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca (str. Romul Ladea nr. 6) vor avea loc Zilele de Spiritualitate Mariană, manifestare aflată la cea de-a XI-a ediție.

În tradiția Bisericii Catolice, luna mai este dedicată Preasfintei Fecioare Maria. Prin acest program, Surorile CMD invită credincioșii la cinstirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu printr-o serie de conferințe, rugăciune și momente muzicale. Conferințele sunt programate după cum urmează: vineri, 4 mai de la ora 16.30 va fi meditația susținută de pr. Cristian Langa, profesor la Seminarul Teologic eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”; vor urma sâmbătă, 5 mai, de la ora 10.30, pr. Cristian David, consilier eparhial și capelan al Mănăstirii, iar, de la ora 16.30 – Mons. Călin Bot, Vicar general eparhial. Fiecare conferință va fi urmată de devoțiuni mariane iar în după-amiaza de sâmbătă, de slujba Vecerniei. În cea de-a treia zi, duminică, 6 mai, în capela Mănăstirii va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească, urmată de conferința despre Preasfânta Fecioară Maria ce va fi susținută de PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul eparhial de Cluj-Gherla. Actuala ediție a Zilelor Mariane va fi încheiată, în aceeași după-amiază, de la ora 18.00, când slujba Vecerniei va fi urmată de un program de muzică și rugăciune în cinstea Maicii Domnului.

An de an, Surorile CMD oferă prin acest program, celor ce doresc, o oază de pace sufletească în Mănăstirea înconjurată cu pajiști verzi împodobite cu primăvăratice flori, cu alei ce îndeamnă la meditație și popasuri de rugăciune. Încă de la intrarea pe poarta Mănăstirii pelerinul este chemat, chiar fără cuvinte, la o plimbare prin parcul dimprejur, unde o grotă a Sfintei Fecioare Maria amintește de aparițiile Preacuratei de la Lourdes, sau pe un mic povârniș unde stațiunile Căii Crucii conduc tot mai sus, la o Cruce de lumină, loc binecuvântat ce oferă o frumoasă perspectivă asupra împrejurimilor. Revenind apoi spre clădirea învăluită în liniște, capela mănăstirii se deschide pelerinului călător și căutător de Dumnezeu, împodobită cu chipurile sfinților frumos scrise în icoane după canoanele ritului bizantin, și îl îmbie la îndelungat popas în centrul mirificului univers spiritual al mănăstirii CMD, în principalul locaș de rugăciune și izvor de har, unde neîncetat Surorile se roagă pentru toți.

Biroul de presă
al Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla