După cum se știe, slujba de înmormântare a Episcopului Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu este programată sâmbătă, 16 ianuarie 2021, de la ora 12.00, pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu.

La rugămintea Departamentului pentru Imagine și Relații cu Mass-Media din cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla, Studioul teritorial de Televiziune TVR Cluj a anunțat că va asigura transmisia în direct a înmormântării Preasfinției Sale, pe posturile TVR Cluj și TVR 3.

Totodată, la ora de început a transmisiei (12.00), va fi generat un link pe care îl vom pune la dispoziția Dvs., și oricine dorește va putea prelua în direct, în mod gratuit, pe propriul canal (din mass-media), sau va putea urmări și pe internet transmisia evenimentului dureros, dar important din viața Bisericii.

Vom distribui linkul pe paginile Facebook: „Eparhia de Cluj-Gherla” și „Catedrala Schimbarea la Față”.

În apropierea zilei în care Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu va fi condus pe ultimul drum și așezat, în așteptarea Învierii, în Catedrala în construcție din Piața Cipariu pe care a dedicat-o Martirilor și Mărturisitorilor Secolului al XX-lea, ne rugăm ca sufletul său să intre senin pe Porțile Împărăției Cerești, în lumina și bucuria prezenței nemijlocite a lui Dumnezeu, pe care L-a slujit cu credință aici pe pământ. Veșnica sa pomenire, odihnească în pace cu drepții și sfinții!

Sursa: www.eparhiaclujgherla.ro