A doua zi de Paște, sărbătoarea în care se veștește Învierea Domnului, a coincis și cu cel del al doilea eveniment a zilelelor porților deschise  la Palatul Episcopal (după restaurarea exterioară).  Evenimentul Armonia Florilor la Palat este organizat de Episcopia Greco-Catolică de Oradea cu binecuvântarea Preasfinției Sale, Virgil Bercea, în colaborare cu Fundația de Protejare a Monumnetelor Istorice, prin doamna Angela Lupșa și sera de flori Alma Kert.

Vizitatorii au putut face donații achiziționând flori, bucați de vitraliu și albume cu Palatul Episcopal.

Voluntari de la Liceul Don Orione (Ritli Aida, Lupșa Sofia, Petrița Darius, Varadi Alexandra, Denisa), Zileos (Crostea Alexandru, Tomescu Dragos, Carla Maxim), EduBiz (Heredea Rebeca, Sergiu Morar), Andrei Horgos de la Sanctuarul Eparhial au făcut ca întrega după-amiază să fie animată și plină de spirit tânăr.

Mulțumim tuturor celor care în zi de sărbătoare au dăruit cu generozitate astfel încât, într-un orizont de timp cât mai scurt,   să poată fi restaurant interiorul Palatului.

Donațiile au însumat 5264 de lei (3.882 flori donate de Alma Kert si 1382 lei din bucați de vitralii).

Echipa care a fost prezentă la acest eveniment desfășurat cu binecuvântarea Preasfinției Sale este formată din Eugen Ivuț, Ramona Dragoș, Igor, Natalia, Olena (din Ucraina), Cosmin Ivuț, și Rodica Indig. Cordonator al evenimentului a fost doamna Angela Lupșea, director executive al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice, căreia îi multțumim și pe această cale pentru colaborare.

Până la următorul eveniment , vă dorim să parcurgeți Săptămâna Luminată în pace!


Sursa: egco.ro