Asociația Caritas Eparhial Oradea a organizat cel de-al doilea curs anual de formare clovni – doctori din cadrul Programului „Prieteni pentru un zâmbet” în perioada 18 septembrie – 6 octombrie 2017, la Centrul Social Maria Rosa. Cursul a fost cofinanțat de către Consiliul Județean prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, în cadrul proiectului „Clovni Doctori Super Eroi”.

La curs s-au înscris 27 de persoane iar până la final au rămas 18 voluntari care au promovat examenul și astfel au devenit cu adevărat Clovni-Doctori. Voluntarii au început chiar de a doua zi să pună în practică ceea ce au învățat, ghidați de către colegii voluntari din promoțiile anterioare.

Numărul clovnilor – doctori activi a ajuns la 59 de persoane. În prima parte a anului 2017, clovnii au realizat 1385 de ore de voluntariat. Voluntarii clovni – doctori îi vizitează pe micii pacienți internați la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” de trei ori pe săptămână. Aceștia socializează cu copiii și le aduc bucurie. Se joacă cu ei, realizează trucuri de magie și le oferă fiecăruia câte un balon modelat pentru a le însenina ziua. Copiii îi așteaptă nerăbdători pe clovni în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă.

Următorul curs de formare clovni – doctori va avea loc în luna februarie 2018. Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: voluntariatcaritas@yahoo.com. Până atunci, vă oferim un mesaj din partea noului clovn – doctor Kinga Jakab, care oferă o mică imagine a ceea ce a însemnat acest curs pentru ea:

„Oameni minunați, distracție, emoții, baloane colorate, responsabilitate, mult – mult optimism, magie din plin, nas roșu, 3 ouă bătute, 100 g de cașcaval, puțin ulei, machiaje haioase, priviri luminoase, multă dăruire, – unde-i rețeta de omletă? Exercițiu, mingi invizibile peste tot, un sac mare de praf magic, adică pentru fiecare câte unul și în final bucuria de a-i face pe cei din jur să zâmbească! Mulțumesc Caritas Eparhial Oradea.” Kinga Jakab, Clovn – Doctor, promoția septembrie 2017.