Sâmbătă 9 decembrie 2023, la sediul Episcopiei Greco-Catolice din Lugoj, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Generale a Românilor Uniți (AGRU). Cu această ocazie, în baza statutului AGRU a fost aleasă noua structură de conduce AGRU Eparhial Lugoj.

Întâlnirea s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Ioan, Episcop de Lugoj, fiind coordonată de Pr. Vicar general, Angelo-Narcis Pop. Aceasta a început cu un moment de rugăciune, (Ora a III a), urmat de un cuvânt din partea PS Ioan care a explicat semnificația spirituală a rugăciunii Ora a III a, precum şi importanța conlucrării dintre laici si preoți.

După prezentarea modului de desfășurare al alegerilor din partea Pr. Angelo Narcis Pop, s-a trecut la alegerea propriu-zisă a noii conduceri.

În urma alegerii a rezultat următoarea componență:

  • Președinte: Elena Cecilia Turcu;
  • Vicepreședinți: Cristina Purice, Sigismund Duma, Bogdan Mihele, Ioana Codrea, Dragoș Popon, Ceauș Gabriel, Cauni Ștefan, Ioan Dan;
  • Secretar: Oana Ciobancan
  • Consilier: Liana Furlan;
  • Trezorier: .Cristina Ofrim;
  • Asistent spiritual: Pr. Angelo-Narcis Pop.

Au urmat discuții libere și un timp de socializare.

Prin decizia Nr. 848/19.12.2023, Preasfințitul Ioan a confirmat în funcția de Președinte AGRU Eparhial Lugoj pe doamna Elena Cecilia Turcu, numind totodată ca asistent Spiritual Eparhial AGRU Lugoj pe Pr. Angelo-Narcis Pop.

Mulțumim pe această cale tuturor celor ce constituie și activează în cadrul AGRU Eparhial Lugoj precum și celor ce susțin această asociație cu rugăciunea, cu gânduri bune și cu fapte.

Biroul de Presă al Eparhiei de Lugoj