Crucii Tale ne închinăm Hristoase și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o mărim!

Sub semnul crucii, în săptămâna de după duminica a 3-a din Postul Mare, când în bisericile noastre a fost înălțată Sfânta Cruce, joi 4 aprilie, în comunitatea greco-catolică din Teiuș s-a oficiat Acatistul Sfintei Cruci.

A devenit o tradiție ca în timpul postului, preoții din protopopiate să se întâlnească în câte o parohie pentru a sluji împreună. De această dată, preoții din protopopiatele Aiud, Ocna Mureș și Turda s-au întâlnit în parohia Teiuș.

Prezent fiind părintele Vicar General Dr. Cristian Barta, a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian și a Preasfințitului Claudiu, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore. În cuvântul de învățătură, părintele vicar a pus în valoare martiriul episcopilor noștri greco-catolici care vor fi beatificați de către Sfântul Părinte Papa Francisc la Blaj în data de 2 iunie, cu ocazia vizitei pe care o va face în România.

Părintele Paul Turcu, parohul comunității prezentă în număr mare, a mulțumit și a subliniat faptul că, închinându-se crucii, creștinul preamărește Învierea.

Preot paroh Paul Turcu