Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștință, că în ziua de 3 martie 2021 a trecut la cele veșnice, în mod fulgerător, fratele nostru în Cristos, Rvs. Pr. Nicolae Teodorescu, Consilier Eparhial, Vicar Foraneu și Protopop de Timișoara.

Părintele Nicolae Teodorescu s-a născut la data de 20 septembrie 1948 în București. A urmat studiile Facultății de Medicină, specializându-se pe Medicina dentară. Simțind chemarea la preoție, înainte de punerea în libertate a Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a studiat teologia clandestinitate.

A fost hirotonit preot la data de 8 decembrie 1986 de către Î.P.S. episcop Ioan Ploscaru, de pie memorie. A făcut parte din rândul clerului căsătorit.

În anul 1991, Episcopul Ioan Ploscaru l-a numit Vicar Foraneu al Vicariatului de Timișoara. Din 1993, a slujit în mod excepțional în parohia Sfântul Iosif, Timișoara II.

În anul 1996, Preasfințitul Alexandru Mesian, Episcop Eparhial de Lugoj l-a numit Consilier (canonic episcopal).

În anul 2005 P.S. Alexandru, i-a acordat Crucea Pectorală pentru activitatea pastorală deosebită, desfășurată pe parcursul anilor de preoție, atât în perioada de clandestinitate cât și după, fiind o perioadă foarte grea de refacere a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

În anul 2015, P.S. Alexandru l-a numit responsabil eparhial cu probleme de ecumenism.

A fost un om și un preot iubitor de Dumnezeu și de oameni. A avut o vastă cultură, fiind un cunoscător profund al spiritualității și trăitor deopotrivă. De multe ori a fost invitat în diferite parohii, seminarii teologice sau eparhii pentru a conduce exercițiile spirituale din Postul Mare. Părintele Nicolae Teodorescu a fost foarte iubit de către credincioși și ceilalți preoți din eparhia de Lugoj. Un om pentru care Dumnezeu și Biserica a fost mai presus de orice.

Episcopii, împreună cu clerul și credincioșii Eparhiei de Lugoj, roagă pe Atotputernicul Dumnezeu să-i dăruiască odihnă veșnică, iar familiei îi transmit sincere condoleanțe.

Detalii privind programul Slujbei înmormântării le vom transmite ulterior.

Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe servitorul său credincios!

În veci pomenirea lui!


Biroul eparhial de presă