Cu multă durere în suflet anunțăm decesul la 18 ianuarie 2018 al celui care a fost Rev. Pr. Protopop Marius Pârvu, consilier eparhial.

S-a născut la data de 24 februarie 1963 în Timișoara. A studiat teologia la București. Făcea parte din rândul clerului căsătorit și a avut 4 copii.

A fost hirotonit preot la data de 25 martie 1986 de către episcopul Emilian Birdaș. Din 1990 și până în 1994 a activat la Reghin ca și preot greco-catolic, iar în noiembrie 1994 a fost acceptat transferul său din Mitropolia de Blaj în Eparhia de Lugoj, fiind numit preot la Sânicolau Mare.

În 1998 a fost numit protopop onorific. În anul 2005 a fost numit Iconom Stavrofor, primind crucea pectorală. A fost consilier eparhial și responsabil cu problemele preoților. Între timp a absolvit Facultatea de Filosofie la Timișoara. La data de 27 octombrie 2011, a fost numit protopop de Sânnicolau Mare, fiind primul protopop al acestui nou protopopiat înființat în același an.

A fost un om și un preot iubitor de Dumnezeu și de oameni. Foarte evlavios și atent la aspectul liturgic al rugăciunilor atât în ceea ce privește litera, dar mai ales spiritul. A fost un soț iubitor și un tată devotat. A avut o vastă cultură, fiind un cunoscător profund al spiritualității și trăitor deopotrivă. De multe ori a fost invitat în diferite parohii, seminarii teologice sau eparhii pentru a conduce exercițiile spirituale din Postul Mare. Părintele Marius Pârvu a fost foarte iubit de către credincioși și ceilalți preoți din eparhie. Un om pentru care Dumnezeu și Biserica a fost mai presus de orice.

Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, facem cunoscut faptul că funeraliile vor avea loc duminică, 21 ianuarie 2018, la Sânnicolau Mare, jud. Timiș.

De la ora 10.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească în Biserica Protopopială Greco-Catolică, pontificată de P.S. Alexandru Mesian, Episcopul Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Lugoj, iar de la ora 11.30 se va oficia Slujba înmormântării, urmând ca trupul să fie înhumat în cimitirul greco-catolic din Sânnicolau Mare.

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe servitorul său credincios!
În veci pomenirea lui!

Biroul eparhial de presă