Gazda întâlnirii a fost comunitatea fraților Franciscani din Chișineu-Criș.

Au participat Frații călugări de la Mănăstirea Preasfânta Treime din Giroc în frunte cu Starețul, Părintele Ieromonah Atanasie, surorile din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare (OSBM) de la Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului din Lugoj, în frunte cu Preacuvioasa Maică Valentina, precum și Părinții și frații franciscani de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Chișineu-Criș, avându-l ca Stareț (superior – gurdian) pe Pr. Mihai Blăjuț OFM Conv.

Aceste întâlniri ale persoanelor consacrate au devenit o tradiție organizându-se prin rotație în diferitele mănăstiri de pe teritoriul Eparhiei de Lugoj. Sunt zile de rugăciune și reflecție comună prin care este întărită comuniunea, este susținută vocația călugărească și sunt promovate misiunile.

De fiecare dată se propune o reflecție pe o temă ce privește viața spirituală. De data ceasta Pr. Dr. Iosif Bișoc OFM Conv., profesor de Sfânta Scriptură la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, departamentul Oradea ne a propus o reflecție pe tema bucuriei.

După ascultarea temei propuse a urmat împărtășirea gândurilor și a experienței celor prezenți, aceasta constituind, ca de fiecare dată, o resursă și o îmbogățire reciprocă.

Cu rugăciunea orei a VI-a, urmată de masa de prânz s-a încheiat întâlnirea de la Chișineu-Criș, următoarea fiind programată pentru marți 28 mai 2024 la Lugoj.

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj