În după-amiaza de vineri, 17 mai 2024, la Mănăstirea Maicii Domnului, Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca, a început programul Zilelor de Spiritualitate Mariană (din perioada 17-19 mai 2024), program în organizarea Surorilor Congregației Maicii Domnului.

După o primă seară de conferință și rugăciune, în cea de-a II-a zi dedicată frumoasei manifestări deja cu o îndelungată tradiție la Cluj-Napoca – începută de Surorile CMD în anii 2000 -, la orele dimineții, precum și după-amiază, razele iubirii materne a Preasfintei Fecioare Maria s-au răsfrânt peste cei ce erau de față, prin două conferințe ale pr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma, și apoi, prin conferința Preasfinției Sale Mihai Frățilă, Episcopul Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de București.

Au participat, și la programul acestei zile, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla și pr. Vasile Tofană, vicar general, evenimentul fiind moderat de pr. Cristian David, rectorul sanctuarului.

Maica Teodorina, Superioara generală a Congregației Surorilor Maicii Domnului a mulțumit conferențiarilor, oferindu-le câte o icoană și un buchet de flori, semne ale sfințeniei, ale vieții și frumuseții prezenței divine spre care, prin temele expuse, atât pr. Gabriel, cât și Preasfințitul Mihai, au deschis sufletele participanților.

Un pelerinaj spiritual, dar și un pelerinaj concret, așa cum e din străbuni tradiția în Biserica Greco-Catolică, au făcut credincioșii venind la mănăstire, închinându-se Icoanei Maicii Sfinte a Sanctuarului, însoțindu-și venirea cu popas de meditație și rugă.

Împreună cu credincioși din Cluj-Napoca, tinerii din Sighetu Marmației prezenți la programul de vineri 17 mai, s-au aflat și în această zi, sâmbătă 18 mai, la Mănăstirea Maicii Domnului. Au fost de față, de asemenea, credincioși din Sângeorz-Băi și din alte zone ale țării. Un grup de credincioși a sosit de la Blaj, din parohia afiliată Capelei Arhiereilor, împreună cu pr. Liviu Ursu, Vicar Judecătoresc al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș și, de asemenea, un grup de tineri din Blaj au fost primiți la Cluj de pr. Marius Cîmpean, din Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor al Episcopiei de Cluj-Gherla, și conduși la mănăstirea CMD.

S-au distins în capela mănăstirii, prin eșarfele albastre – în culoarea Sfintei Fecioare Maria -, membre ale Reuniunii Mariane. Au participat la programul spiritual, de asemenea, în comuniune cu surorile CMD, surori ale Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, cu Maica Veridiana, superioară provincială, părinți și frați Bazilieni, cu pr. Ioan Albu, Protoegumen OSBM, fr. Traian Dan din ordinul Iezuit, preoți din Cluj-Napoca și împrejurimi și studenți ai Seminarului Teologic eparhial „Sfântul Ioan Evanghelistul”.

Programul de conferințe a fost însoțit, din nou, de rugăciune: la orele prânzului, condus de surorile CMD, s-a făcut Rozariul Sfintei Fecioare Maria – misterele de Bucurie, iar seara, rugăciunea Vecerniei a fost urmată și de frumoasa devoțiune a Acatistului Sfintei Fecioare. Totul, pentru a răspândi în întreaga grădină a Sanctuarului lumina lină a Sfântului Spirit, prin Preasfânta, Curata, Preabinecuvântata, Mărita Stăpâna noastră, de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioara Maria, Patroana Sanctuarului, Regina și Mama întregii Familii a lui Dumnezeu.

Galerie imagini
Playlist