În urmă cu 20 de ani, pe 23 iunie 2000, trecea la Domnul Călugărul Mihai Neamțu OSBM

S-a născut în data de 13 octombrie 1924, în localitatea Prilog, județul Satu Mare, într-o familie cu 12 copii, ai cărui părinți se numesc Gheorghe și Terezia. Din anul 1931, până în anul 1936, a urmat școala primară în satul său natal. La vârsta de 14 ani a suferit de paralizie pe partea stângă.

După doi ani petrecuți la mănăstirea greco-catolică de la Bixad, din cauza unor probleme de sănătate, tânărul, MIHAI Neamțu, revine la casa părintească, unde, în perioada de persecuție a Bisericii Greco-Catolice, a avut o intensă activitate pastorală pentru numeroși credincioși, fiind urmărit în permanență de către serviciile de Securitate.

Casa fratelui Mihai, a devenit astfel, un sprijin pentru mulți nevoiași, care îl căutau pe călugărul de la Prilog, cu scopul de a primi povețe și alinare pentru nevoile lor trupești și sufletești.

A fost reprimit în Ordinul Sfântului Vasile cel Mare  în data de 2 februarie 1981, în condițiile de clandestinitate ale Bisericii Române Unite, de către superiorul provincial de atunci, Părintele, Gheorghe Marina, OSBM. Voturile perpetue au fost depuse pe data de 1 ianuarie 1986.

Călugărul, MIHAI NEAMȚU OSBM, a trecut la Domnul în data de 23 iunie 2000.

Pe data de 23 iulie 2018, Congregația pentru Cauzele Sfinților a emis decretul nihil obstat prin care își exprimă acordul pentru începerea Cauzei de beatificare și canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMȚU OSBM.

În 5 august 2018, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Părinte Cardinal LUCIAN, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a publicat Edictul prin care se manifestă în mod public Cererea Părintelui Postulator Cristian Barta, legată de începerea Cauzei și a Anchetei arhieparhiale asupra vieții și virtuților eroice, precum și asupra faimei de sfințenie unită cu faima semnelor ale Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMȚU OSBM.

Astăzi, 23 iunie 2020, la douăzeci de ani  de la trecea la Domnul a fratelui Mihai Neamțu, PS Cristian Crișan, episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a celebrat prima sfântă liturghie în calitate de episcop, încredințându-i lui Dumnezeu bunul mers al Cauzei de beatificare.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, PF Cardinal Lucian, îi invită pe toți credincioșii să transmită orice fel de informații, documente, scrisori sau scrieri ale Servului lui Dumnezeu, favorabile sau contrare prezentei Cauze, pe adresa:

Cauza MIHAI NEAMȚU

Piața 1848, nr. 11, 515400

BLAJ, jud. ALBA

ACC