În prezența Nunțiului apostolic în România, monseniorului Maury Buendia și al Arhiepiscopului Ioan Robu, administratorul apostolic romano-catolic de București, Preasfințitul episcop Mihai a evocat la catedrala Sfântul Vasile cel Mare, în cadrul liturghiei de duminică, 15 decembrie 2019, evenimentul sfințirii altarului bisericii catedrale a Eparhiei de București.

Înfăptuirea acestei sfințiri în urmă cu 110 ani i-a fost hărăzită arhiepiscopului ctitor Raymund Netzhammer care, asistat de viitorul episcop martir Ioan Bălan, a consacrat altarul după slujba Bisericii Române Unite, în 19 decembrie 1909.

La invitația episcopului nostru, Arhiepiscopul Robu a ținut predica, amintind tuturor necesitatea pregătirii sufletești din preajma Crăciunului. Preasfințitul Mihai a mulțumit arhiepiscopului – care în 11 ianuarie 2020 se va retrage de la cârma Arhiepiscopiei romano-catolice – pentru păstorirea în vremuri de restriște a credincioșilor greco-catolici și bunăvoința colaborării în slujba lui Dumnezeu, aici în capitala țării, unde mărturia spiritului catolic presupune întâi de toate cuviința dăruirii și a speranței. Orice comemorare de credință este o mărturie de comuniune, a ținut să precizeze Preasfințitul Mihai. Aceasta presupune recunoașterea planului Domnului în favoarea sufletelor. Construirea bisericii Sfântul Vasile a fost providențială pentru românii uniți cu Roma de a-și menține identitate interioară și a-l lăsa pe Dumnezeu să scrie în inima comunității o istorie de har.

La sfârșitul celebrării, în salonul residenței din spatele catedralei a avut loc o agapă, unde cei prezenți s-au întreținut cu arhiereii.